5th Newsletter June 2024

Vi är glada över att dela med oss ​​av de senaste uppdateringarna från COACH-projektet medan vi fortsätter vår resa för att förhindra att elever lämnar skolan i förtid genom coachning metoder. Här är en glimt av vad som har hänt:

Höjdpunkter från konferensen i Italien

COACH-slutkonferensen som hölls i Giulianova, Italien, var ett betydelsefullt tillfälle! Deltagare från hela Europa samlades för att dela insikter, erfarenheter och bästa praxis för att förbättra skolklimatet genom coachning. Från engagerande presentationer till givande diskussioner, konferensen var en hyllning till våra gemensamma ansträngningar för att ge både lärare och elever makt. Det har varit trevligt för lärare och elever i Italien att träffa COACH-projektets partner vid den avslutande konferensen och tillsammans upptäcka coachning verktygen och aktiviteterna.  Tack till IlmioFuturo och I.I.S. ”A. Serpieri” för att vara värd för ett fantastiskt evenemang!

Pilotutbildning i 5 länder

Pilot Implementeringen av vår coachning metod har varit en rungande framgång i alla deltagande länder! Runt 75 lärare från över 15 skolor har varit involverade i COACH pilotutbildning i de fem partnerländerna. Från Ukraina till Spanien, Polen till Italien och Sverige har feedbacken varit överväldigande positiv. Lärare, mentorer och coacher har anammat våra metoder och bevittnar den positiva inverkan på elevernas engagemang och retention.

Framgång för lokala evenemang

Lokala evenemang organiserad som en del av COACH-projektet har varit avgörande för att främja samhällsengagemang och samarbete. Oavsett om det är workshops, seminarier eller interaktiva sessioner har dessa evenemang gett värdefulla möjligheter för intressenter att ansluta, lära sig och dela idéer. I Málaga njöt deltagarna av att få veta mer om resurserna och möjligheten att nätverka efter jobbet i en idealisk sommarmiljö.

Våra resurser

Som en del av vårt engagemang för att stödja utbildare och mentorer har vi utvecklat en rad resurser för att underlätta implementeringen av coachning metoder i skolor:

Quick Scan Tool - PR2.2

A diagnostic tool to assess school strengths and areas for improvement.

School coaching tool - PR3.2

A comprehensive guide to implementing coaching strategies in educational settings.

Guidelines for coaches - PR3.3

Practical instructions and tips for mentors and coaches.

Training for coaches & mentors- PR4

A repository of successful coaching initiatives from across the EU.

Om du brinner för att förbättra det pedagogiska klimatet genom coachning,

hitta gratis resurser på: https://educoachproject.eu/ eller utforska socialt medieinnehåll under hashtaggen: #eduCOACHproject.